Flytta till Spanien mitt i livet

MiMove on 2022-03-08

Kan man flytta till Spanien mitt i livet? Visst kan man göra det. MiMove-bloggen träffade Lena som såg till att det hände, trots skolbarn och en man som inte kunde flytta till Spanien på en gång.

Lena_beach_mimove

 

Jonas och jag har varit gifta i tjugo år och vi har två barn ihop. Jonas har också en dotter sedan tidigare och hon har en son på sex år. Vi hade ett typiskt familjeliv i huvudstaden i Sverige. Vi jobbade mycket båda två och ägnade en hel del tid åt att hjälpa barnen med olika grejer. Det var skjutsningar och läxor och kanske inte alltid så mycket tid för varandra och att bara vara.

Sonen skulle flytta till Spanien

För lite drygt två år sedan bestämde sig vår äldsta son Linus för att flytta till Spanien och börja jobba som mäklarassistent i Marbella. Det satte igång en massa tankar i mig och jag kände att jag också hade en längtan efter att göra något annat. Jag utbildade mig en gång i tiden till mäklare på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Förutom mäklare har jag dock också jobbat med tjänstepensioner i Sverige. Men nu tänkte jag att jag kanske skulle kunna ta upp mäklaryrket igen, fast i Spanien.

Vi satte oss ner som familj och började prata och det visade sig att alla gillade idéen att flytta till Spanien och vi började smida planer. För att det skulle fungera så behövde jag hitta ett jobb i Spanien medan Jonas skulle behålla sitt företag i Sverige och pendla, i alla fall i början.

Utsikter mot La Concha från Nueva Andalucía!

Vi valde att köpa ett radhus i Nueva Andalucia som är tillräckligt stort för både familjen och ifall vi får gäster. Det var egentligen en ren slump att det blev just där men vi hade vänner som bodde i ett av husen och de berättade att ett av dem var till salu. Så, för oss var processen rätt enkel. Vi stormtrivs både i radhuset och i området med gemensam trädgård och pool. Det är också gångavstånd till stranden och till centrum. Det är skönt att man inte behöver ta bilen överallt.

 

 

Fixade jobb snabbt

Jag pratade med några före detta mäklarkollegor och lyckades få jobb ganska omgående på en svensk mäklarfirma så omställningen var inte så stor. Jag gör ju i stort sett det jag gjorde i Sverige fast i ett skönare klimat och på en annan ort. Vi har bytt en storstad i norra Europa mot en mindre, internationell stad vid havet i södra Europa. Det är så klart orättvist att jämföra städerna, de har ju helt olika förutsättningar. Men jag är så glad att vi vågade ta steget. Livet är mycket enklare här, trots att jag nog jobbar mer än vad jag gjorde i Sverige. Lönen är lägre men det är även levnadskostnaderna så på det hela taget fungerar det väl.

Hälsosam livstil enklare i solen

Jag tror att det är viktigt att man skaffar sig en ordentlig vardag i sitt nya hem i solen om man flyttar permanent. Jag tror inte att det är bra att vara sysslolös för länge. Det är lätt att man hamnar i semestertempo och vänder på dygnet. Man får för lite struktur på sina dagar och man tar kanske inte hand om sig ordentligt. Trots att det är mycket enklare att leva hälsosamt när vädret är så tillåtande som här. Det är lätt att umgås ute, att sporta, och bara ta en promenad på stranden och höra vågorna är så härligt för själen. Jag är lite ledsen över att jag ännu inte har lärt mig bättre spanska. Jag försöker men jag tycker inte riktigt att jag hinner med att plugga lika mycket som jag skulle önska. Jag är rätt trött när jag har jobbat hela dagen.

Lena_hästar_MiMove

Yngste sonen går i svenska skolan i Fuengirola så han fick nya kompisar på en gång. Det har också underlättat integrationen. När barnen mår bra mår familjen bra. Flytta till Spanien har fungerat väl för hela familjen. Det är skönt att veta så att det inte bara var min dröm som fick uppfyllas. Ingen av oss vill flytta härifrån.


Här kan du läsa mer om att flytta med barn till Spanien. 


Många aktiviteter utomhus

Det enda som har varit jobbigt med att flytta till Spanien är att lämna mamma och pappa kvar i Sverige. De tycker att det är trist att vi är här nere, men det är klart att vi ses ändå, det är inte så långt mellan länderna. På fritiden träffar vi mycket vänner och tränar ibland. Jag tycker om att rida och har funderat på att skaffa mig en egen häst. Vi gillar också att spela golf och vi har skaffat hund. Det hade vi inte gjort om vi varit kvar i Sverige. Vi har adopterat en gatuhund och hon kan följa med mig på jobbet så att hon slipper vara ensam på dagarna. Vi hittade Dimsy på en välgörenhetsorganisation som hittar nya hem åt hundar. Hon var så himla söt med näpet huvud och fina ögon.

Vi älskar vår nya hemort, Marbella är otroligt vackert, stort utbud med lyx och flärd men vi kan också välja mysiga hemmakvällar.

En vanlig dag går jag upp och går ut med hunden, äter frukost och åker till kontoret. Jag både sitter på kontoret och flänger runt på visningar under dagen. Efter jobbet handlar jag och lagar middag. Kanske tittar jag lite på tv eller tar en lång promenad beroende på vad klockan är. Är Jonas nere umgås vi som familj men annars kanske jag träffar någon kompis. Jag tror att min personlighet passar lite extra bra i Spanien så jag kan inte säga att jag ångrar något alls med livet här. Vi är mer än nöjda med att ha flyttat till Spanien!

 

MiMove hjälper dig.

Hos oss hittar du bostäder till salu från lokala mäklare i Spanien och Portugal. Vi förenklar processen för dig som letar fastighet för permanent boende eller fritidsbostad. Objekt via Mimove är, samtliga kvalitetssäkrade av oss. På så vis kan du vara trygg med att alla bostäder till salu via MiMove endast är från professionella mäklare.
Hitta din bostad här.