Livet i en off road buggy i Spanien

MiMove on 2019-12-05

Den här veckan har MiMove-bloggen pratat med Roland som driver ett företag som erbjuder turåkningar med fyrhjulingar (så kallad buggy på engelska).

Hela äventyret började faktiskt i en bar i Holland där jag kommer ifrån. Jag träffade en kvinna från Brasilien, vi blev förälskade och hon flyttade in hos mig. Hon arbetade för ett företag som, lite senare, flyttade till Marbella och hon var tvungen att flytta med om hon ville behålla sitt jobb, vilket hon ville. Vid den tiden drev jag en egen byggfirma, hade 20 anställda och jobbade hårt. När den här Marbella-idén dök upp lät det som en toppengrej, att få starta ett nytt liv i solen. Så när min flickvän flyttade hängde jag med.

Buggy_MiMove

Startade buggy-företag

Min första tanke var att jag skulle starta ett nytt byggbolag i Marbella. Men för sex år sedan var ekonomin dålig i Spanien och jag kunde ingen spanska så det var ingen bra idé. Ganska snart träffade jag emellertid en holländare som undrade om jag ville starta upp ett företag för fyrhjulsturer med honom. Det var en fantastisk möjlighet tyckte jag och efter bara fyra månader i Spanien drev jag ”Marbella Buggys”. Inte långt därefter ville min partner lämna partnerskapet och jag köpte ut honom. Han är kvar som anställd. Det blev bra för oss båda, han ville ifrån ansvaret och jag är van att driva företag.

Det var väldigt lätt att sätta igång. Jag hade rätt mycket kunskap om hur man startar företag sedan tidigare och jag hittade en fantastisk engelsk-talande revisor som kunde hjälpa till med alla formaliteter. Vi började smått med bara fem fordon och varje år har vi köpt fem till. Nu har vi 28 fordon uppdelade på två ställen, ett i Marbella och ett i Mijas. Och jag kikar på att öppna ytterligare ett center.

En härligt utflykt

Det är väldigt kul! Vi arrangerar turer, en två-timmars och en tre-timmarstur. En guide kör först i ledet och ytterligare guider kör som var femte buggy. Under två-timmarsturen stannar vi två gånger vid utsiktsställen där man kan ta fina foton och där är det ofta förarbyten så att alla får testa att köra. Och under tre-timmarsturen stannar vi för att äta och dricka på en naturskön plats.

Det är en härlig utflykt. Man kan ta med sina barn och alla åldrar älskar fyrhjulingarna. Jag fick nyligen ett meddelande från en kund som sa att turen var höjdpunkten på hans semester. Jag älskar att få sådana meddelanden, det visar att vi har ett bra erbjudande. Marbella är en fantastiskt vacker plats och man får möjlighet att se nya områden från en buggy.

buggy_MiMove

Kunder från hela världen

Våra kunder kommer från hela världen, i går hade vi en grupp från USA och förra veckan kom en grupp från Australien. Många av kunderna kommer såklart från andra länder i Europa.

Jag har skapat ett välstrukturerat och transparent administrations-system som gör att det idag är lätt att boka online, lätt att organisera turerna, se vem som jobbar och vilka fordon som används och vilka som det är dags att serva. I början ledde jag själv många av turerna men det gör jag inte längre. Jag sköter bara företaget. Som jag har organiserat det hela ger det mig mycket frihet. Jag har till och med börjat träna på gym igen och för inte så länge sedan började jag med spanskalektioner.

buggy_MiMove

Lära mig spanska flytande

När jag flyttade till Spanien pluggade jag spanska en tid men när jag började med Marbella Buggys fanns helt enkelt inte tid till det också. Nu har jag varit i Spanien i sex år och jag förstår rätt väl och har ett gott ordförråd. Däremot tycker jag fortfarande att det är svårt att bygga meningar på ett korrekt sätt. Nu har jag börjat med lektioner tre gånger i veckan och min förhoppning är att vara flytande på spanska nästa år. Man behöver inte kunna spanska för att leva ett gott liv i Marbella men jag vill gärna kunna språket.

buggy_MiMove

Den ursprungliga anledningen till min flytt till Marbella var min flickvän. Vi är inte längre ett par och företaget där hon jobbar stängde i Marbella så hon har faktiskt flyttat tillbaka till Holland. Vi är fortfarande goda vänner och jag kommer alltid vara tacksam för att hon tog med mig till Marbella. Och själv kommer jag aldrig flytta tillbaka till ett land som är grått och kallt. Klimatet är absolut den största fördelen med att bo här. Jag kan tänka mig att flytta igen någon gång i framtiden, kanske Mallorca kunde vara trevligt?

Avslappnad livsstil

Den största skillnaden med att ha flyttat hit är att mitt liv är så väldigt mycket mer avslappnat numera. Tidigare kunde jag jobba hela dagen, gå hem och fortsätta göra en massa administration och sedan gå till jobbet igen dagen efter. Här är det en annorlunda känsla, mer avslappat. Jag får mycket jobb gjort utan att känna mig stressad. Kanske är det klimatet?

buggy_MiMove

Marbella är också en fantastisk plats att bo på. Det är som en internationell smältdegel och det är en härlig atmosfär här. Men eftersom det är så många från olika länder händer det ofta att de bara stannar i några år innan de flyttar vidare så det kan vara svårt att skapa långsiktiga relationer. Jag är väldigt lycklig här men, som jag sa, jag kan nog tänka mig flytta någon annanstans i framtiden så länge det är ett ställe där solen är varm och himmelen blå. Jag ångrar absolut inte att jag flyttade till Spanien, mitt liv blev inte som jag hade tänkt mig utan mycket bättre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MiMove.com använder cookies för att kunna tillhandahålla vår tjänst på bästa sätt, för marknadsföring och för analyser av användarbeteende som vi använder för att förbättra våra tjänster. MiMove följer EUs regelverk för hur personlig data hanteras och hur vi skyddar din personliga integritet. Genom att fortsätta använda MiMoves tjänster accepterar du MiMoves Integritets policy och hantering för hantering av personliga data samt cookies. För mer information klicka här For more information please click here.