Surf-drömmen blev verklighet

MiMove on 2019-06-26

Den här veckan pratar MiMove-bloggen med Daniela och Mac, som ursprungligen kommer från Tyskland. De ville ut på äventyr och nu arrangerar de surfutbildningar i Portugal. Alla kan lära sig att surfa!

Surf_MiMove

Pluggade ekonomi och drömde om äventyr

Vi bodde i Berlin och pluggade ekonomi med inriktning mot turism och grafisk design. När vi hade tagit examen ville vi ut på äventyr innan vi skulle skaffa barn och slå oss ner någonstans. Eftersom surfing är ett av våra stora intressen blev en del av äventyret att åka till Portugal under fyra månader och surfa.

Surf_MiMove

När vi väl var där började en plan ta form, en plan om ett eget surfcenter i Portugal. Förutom när vi hade varit på semester hade ingen av oss bott nära havet eller haft hav och surfing som naturliga delar av vardagen. Det var något vi båda drömde om. Kanske skulle vi kunna skapa det liv vi drömde om?

Portugal är bäst för surfing

Det var lätt att komma överens om att Portugal var landet för oss. Portugal har helt enkelt den bästa kusten och de bästa vågorna för surfing. Och landet är fortfarande ganska oexploaterat framför allt vad gäller stora turistkomplex som man kanske hittar på andra ställen i Europa.

Surf_MiMove

Vi hyrde en lägenhet en hel vinter medan vi letade efter ett hus. Det tog lite tid men vi hittade vårt perfekta ställe, i Lourinhã. Det är ett underbart hus med en vacker trädgård. Vi började med att hyra huset men vi renoverade och byggde om så som vi ville ha det på egen bekostnad.

Drop In Surf Camp

Därefter sjösatte vi Drop In Surf Camp och efter en framgångsrik första säsong förstod vi att vår dröm höll på att bli verklighet. Helt utan finansiell uppbackning lyckades vi köpa loss fastigheten strax innan tre år hade gått, så bra har det utvecklat sig.

Surf_MiMove

Vi fortsatte utöka och utveckla fastigheten och företaget fram till 2016 och nu har vi tre olika hus som vi använder i verksamheten. Nu vill vi inte bli större eftersom vi vill att verksamheten ska vara liten och med en familjär atmosfär. Just nu är det den perfekta storleken, det är väldigt roligt och givande att driva en verksamhet av den här storleken.

Familjen har vuxit

Under tiden vi har etablerat oss här i Portugal har också vår familj vuxit. Nu har vi två barn, Mia och Max. De växer upp helt tvåspråkiga och är som vilka andra portugisiska barn som helst. Språket har nog varit mer av en utmaning för oss vuxna men vi klarar oss. Förutom språket har vi faktiskt inte haft några större problem alls.

Surf_MiMove

Vi oroade oss lite för byråkratin men allt har gått väldigt enkelt och smärtfritt. Jag tror inte att vi kanske tänkte så mycket på den här typen av verksamhet som det har blivit men det fungerar väldigt väl och vi känner oss väldigt välkomna här. Dessutom drar vi ju fler människor till området så andra verksamheter som restauranger etc får också fler kunder genom oss.

Vanlig familj som uppfyller sina drömmar

Och mitt i alltihopa är vi bara en vanlig familj. Vi arbetar, barnen går i en lokal skola men samtidigt lever vi vår dröm. Det är underbart!

Surf_MiMove

Det är underbart att träffa så många härliga människor, vi har fått vänner från hela världen. Det har alla varit intresserade av att lära sig surfa. Vi har haft nybörjare så unga som åtta år och så gamla som 60. Och vi har lyckats får upp alla på en surfbräda! Alla som är simkunniga och som är i hygglig fysisk form kan lära sig att surfa.

Ångrar ingenting

Om vi kunde leva om våra liv önskar jag att vi fattade samma beslut en gång till. Det har verkligen blivit så himla bra och vi skulle göra om hela resan om vi fick chansen. Samtidigt, får man inte glömma att när vi startade var det inte så mycket konkurrens i branschen.

Surf_MiMove

Nu tror jag att det kanske inte finns utrymme för fler surfcenter. Men det finns många andra området där det finns plats för fler aktörer om det är någon som drömmer om Portugal. Jag tror till exempel att det finns intressanta möjligheter i vildmarksturism i Portugal, dit turisterna normalt inte tar sig. Det finns så mycket vackert och intressant att se och göra om du bara tar dig ut från de stora städerna och turistområdena.

Bara gör det

Om någon drömmer om att göra något annat är vårt råd att bara göra det! Ja, du kanske misslyckas men du kanske lyckas också? Om du kommer aldrig veta om du inte testar.

Surf_MiMove

Kom gärna förbi om du får lust att lära dig att surfa. Vi lovar att ta väl hand om dig! Websidan är endast på tyska men Google kan översätta eller skriv en rad på engelska så kan vi kommunicera så.