Det finns en temapark för alla i Spanien

MiMove on 2019-08-02

Det är sommartider och långa dagar på stranden väntar oss. Men kanske du eller dina barn blir lite uttråkade och har lust att göra något annat någon dag. Det finns en temapark för alla smaker i Spanien!

Terra Mitica tema-park

Är du i Benidorm kan du besöka Terra Mitica där du kan uppleva hur det var att bo i Antika Grekland, Egypten, Rom, eller på den Iberiska halvön medan du tittar på en av föreställningarna. Lär dig om Europas spännande historia på ett kul och familjevänligt sätt.

Theme_parks_MIMove

Gladiatorer och akrobater kommer säkerligen kunna hålla dig sysselsatt hela dagen lång och det finns massor att se och göra. Det finns en mängd olika föreställningar att titta på för hela familjen. Ofta är föreställningen uppbyggd kring ett historiskt tema med en humoristisk slutknorr. Och mellan föreställningarna finns det många roliga attraktioner att åka på. De har också ofta ett historiskt tema och många går genom eller på vatten. Parken är öppen från 10.30 till sent (exakt tid beror på månad) och biljetter startar från €28.

Theme_parks_MIMove

Isla Mágica temapark

En annan park med historiska teman är Isla Mágica. Den ligger i den urbana delen av Sevilla på Cartuja ön, bara fem minuters gångväg från Sevilla historiska center.

Theme_parks_MIMove

Isla Mágica har sex områden som alla har något att göra med upptäckten av Amerika. Och på sommaren är den vattendel öppen. Där finns det flera simbassänger och ett vattenland med rutschkanor och annat kul för en varm sommardag. Där finns också ”Rutschkaneön” för alla som vågar utforska ”Virvelvindarna”, ”Höga vågor” och ”Vattenfallen”.

De vuxna kan njuta av attraktioner som ”Utmaningen” som är ett fritt fall på mer än 68 meter samt berg- och dalbanor. Det finns också en äventyrsföreställning och några interaktiva föreställningar och rundturer. De flesta föreställningar är variationer på temat Amerikas upptäckt med priater och sjöfart. Men det finns också en uppvisning med andalusiska hästar och flera välkända föreställningar för barn så som Jungelboken och Alladins lampa. Det finns något för alla i familjen. Biljetter börjar från €10 för barn och €14 för vuxna.

Theme_parks_MIMove

Siam Park temapark

Om du råkar befinna dig på Teneriffa får du inte missa världens bästa vattenland. Siam park har blivit vald till världens bästa vattenland för sjätte året i rad.

Det finns rutschkanor, hopp, frifall, turer under ett akvarium med hajar och andra spännande vattendjur. Där finns också ”La Singha”. Det är en vattenberg- och dalbana som anses vara den bästa vattenattraktionen i världen. Du kan tillbringa en hel dag i parken utan att bli uttråkad en enda gång, speciellt inte om du gillar adrenalinkickar.

Theme_parks_MIMove

Det finns också barnområden som är speciellt designade för de små för att de ska ha en riktigt rolig stund tillsammans med sina familjer. Till exemel finns Coco Beach och gillar de att gå på upptäcksfärd finns den “Förlorade Staden” och “Sawasdee”.

Det här är verkligen en härlig temapark som gjorts sig välförtjänt av alla utmärkelser men biljetter är inte billiga. De startar på €38 för ett kvällspass. För €122 får du ett all-inclusive kort som ger dig tillgång till hela parken och även olika drycker och glass.

Amazonia äventyrspark

Om natur är lite mer din grej måste du spana in Aventura Amazonia. Det är egentligen flera parker belägna på olika ställen i Spanien. Det är roliga äventyrsutmaningar och tävlingar i en underbar natur. Det finns olika banor med olika hinder och utmaningar för alla åldrar och fysisk form.

Theme_parks_MIMove

Det finns två äventyrsparker i Madrid, en i Malaga, en i Granada och en i Pyreneerna. Biljetter börjar på €16 och är giltiga i tre timmar. I priset ingår en introduktionskurs och lite träning innan du får ge dig på utmaningarna på egen hand. Det är en rolig dag med familjen eller vänner. Kanske kan det till och med vara en annorlunda idé för en möhippa eller svensexa?

Loro Parque tema-park

På Teneriffa hittar vi också världens bästa djurpark,  Loro Parque tema-parkenligt Trip adviser. Det finns alla tänkbara djur i parken, både land- och vattendjur.

År 2010 hittades en utmattad späckhuggarhona utanför Nederländernas kust. Det är ytterst ovanligt att hitta den typen av djur vid den kusten. Holländska delifinariet Harderwijk tog hand om henne och såg till att hon gick upp i vikt och återfick hälsan.

När hon mådde bättre var planen att återföra henne till havet men eftersom späckhuggare är flockdjur kan man inte släppa ut ett ensamt djur. Forskarna kunde inte lokalisera hennes flock och hon hade redan bevisat att hon inte klarade sig på egen hand. De bestämde sig för att inte släppa ut henne och började söka efter alternativ. De döpte henne till Morgan.

Efter att ha gjort en del research fann de Loro Parque och bestämde att det skulle vara en bra plats för henne att bo på. Därpå följde åratal av domstolstvister eftersom en djurrättsaktivistgrupp protesterade mot att Morgan förblev i fångenskap. Åtta gånger avgjorde domstolen i Holland till forskarnas fördel och att det skulle vara bäst för Morgan att flytta till Loro Parque. 2014 flyttades hon äntligen och fann sig snabbt väl till rätta i sin nya späckhuggarflock.

Domstolstvisterna har dock fortsatt under åren men forskarna har vunnit alla rättegångar över aktivisterna.

Theme_parks_MIMove

Morgan får en kalv

Under sin tid på Loro Parque temapark, har Morgan utvecklats väl och mår mycket bra. Hon blev till och med dräktig och i september 2018 fick Morgan en kalv som döpts till Ula. Det var bra att hon inte var ute i det fria för det visade sig att Morgan inte kunde ge tillräckligt med mjölk till Ula så hade de varit i det fria är det inte säkert att varken mor eller kalv hade överlevt. Personalteamet på Loro Parque handmatade och vakade över Ula 24 timmar per dygn under de första månaderna. Nu mår både mamma och kalv bra och ingår i de aktiviteter som arrangeras av den del av parken som handlar om bevarande, forskning och utbildning.

Men det finns så klart även andra djur att bekanta sig med i parken. Det finns surikater, tigrar, röda pandor och kapibaras bara för att nämna några andra djur. Det omfattande naturområde där de bor är vackert och mycket lummigt. Biljetter kan köpas från €41.

Det finns så mycket spännande att se och upptäcka i Spanien. Vad står näst på din lista? Kanske en temapark?